Rey Cabrera komt uit het Caraïbische zuiden van Cuba (Santiago de Cuba) waar veel van Cuba's muziek haar oorsprong vond. Cubaanse muziek is sowieso een gezonde mix van muziekstijlen: 1/3 Nigeria (Yoruba!), 1/3 Congo en 1/3 Spaans. Goed mengen, een snuifje Franse invloeden (viool & dwarsfluit) et voilà! 
Rey speelt al van jongsaf aan en heeft de Son-stijl zien groeien, wat zien wegdeemsteren en terug exploderen met de Buena Vista Social Club. Hij heeft met de grootsten gespeeld. Op zijn 72ste schrijft Rey nog altijd nieuwe liedjes. Het is zoals met Cubaanse rum: beter met de jaren. 

Het sleutelwoord voor Dizzy Mandjeku is veel: veel projecten, veel gitaren, veel snaren (12-string!) en vooral veel spelen. Zijn stijl is de Congolese Rumba, die groot gemaakt werd door Franco en zijn Tout Puissant Orchestre Kinois Jazz (TPOK Jazz). Dizzy speelde 10 jaar bij Zap Mama en blijft op zijn 69ste veel spelen in binnen en buitenland. 

Zet beide heren samen en je krijgt een dialoog met gitaar. Taalkundig moeten zij veel moeite doen om elkaar te begrijpen. Geef ze een gitaar en dan "praten" ze honderuit.